Váha po zhubnutí – jak si ji udržet a nehladovět?

Podařilo se vám zhubnout? Pak je to velmi dobrá zpráva a určitě vás to těší. Ať už to bylo jakkoliv, nyní na vás čeká důležitá věc. Udržet si svou stávající váhu. Když se však vrátíte ke svému životnímu stylu před dietou nebo redukcí, pak se lehce stane, že nabrané kilogramy máte zpátky a mnohdy i něco navíc. A to nechce nikdo, kdo už nějaké to kilo zhubnul. Proto je důležité myslet na to, jak si udržet svou váhu a přitom nehladovět?

Nevracejte se k původním návykům

Pokud jste hubli zdravě, pak jste si vytvořili návyky, které vám a vašemu tělu prospívají. Pravidelně snídáte, svačíte, obědváte a večeříte. Pět menších porcí, které vám pomohou zasytit hladový žaludek a to na celý den. Držte se návyků, které jste si vytvořili.

Jezte správně

Neznamená, že když jste zhubli, tak odzvonilo zdravým potravinám a pravidelnému jídlu. Neznamená to, že budete jíst sladkosti, zpracované věci a především bude vaší pravidelnou stanicí fast food.

Mějte pod kontrolou jídelníček

Připravujte si ho dopředu, ať víte, co nakoupit, ale také to, co budete jíst. Zdravé jídlo je prospěšné nejen pro tělo a mysl, ale také vám pomůže dobře fungovat. Stále jezte zeleninu a ovoce. V podstatě nezměníte stravovací návyky, když byly zdravé. Občas si dát kousek dortu nebo čokoládu není špatné, základ by však měl být pestrý a zdravý.

Nezanevřete na pohyb

Pohyb je důležitou součástí života a nezanevřete na něj ani po zhubnutí. Pravidelné cvičení, procházky nebo chůze z a do práce, které jste do svého života zařadili při hubnutí nevynechávejte. Působí to nejen na tělo, ale také na mysl, kdy vám pohyb dělá dobře.